Dobra włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w kraju najpopularniejszy rodzaj restauracji. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, treściwe oraz nie jest kosztowne. Oczywiście najczęściej jemy makarony. Mocniej wrażliwi konsumenci smakują mniej znane dania takie jak risotto, gnocchi czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą włoską restauracją warto zwrócić uwagę na kilka elementów: jak wiele półproduktów naprawdę pochodzi z Włoch, czy w karcie są również mniej popularne włoskie dania, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków i dania z wielu części kraju. W dobrej restauracji znajdziemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest łatwa, ale to wcale nie oznacza, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Wykwintne wina z Włoch
Jakakolwiek knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia klasycznym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie może zapominać trunków. Kolacja na włoską modę z całą pewnością musi zawierać też wino. Odrobina białego wina to dla Włocha cos zupełnie naturalnego. o restauracji Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie oltrepo pavese i pantelleria z Sycylii. Włoska restauracja – o ile rzeczywiście ma być postrzegana jako typowa włoska trattoria, powinna posiadać różnorodny zestaw win.
Klasyczna włoska restauracja
Mając ochotę zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości trzeba odwiedzić restaurację, która jest w stanie podać nie tylko makaron i pizzę.
Zobacz film