Świetna włoska restauracja
Pragniesz smacznie zjeść? Wśród wielu wariantów, jakie proponuje kuchnia z Europy na główną uwagę zasługuje włoska kuchnia. Z jakiego powodu? Przede wszystkim z tego powodu, że włoska kuchnia to kalejdoskop aromatów, kolorów oraz duża dawka zdrowia.
Tradycyjne włoskie przyprawy
Polakom włoska restauracja, łączy się przede wszystkim z pizzą i makaronem oraz ewentualnie z winem. Podczas gdy włoskie dania to też takie pyszności jak dojrzałe sery czy oliwki.
Podstawowe posiłki włoskie
Makarony są podstawą włoskiej kuchni. Włosi przygotowują makarony w dziesiątkach form. Praktycznie niełatwo wymyśleć produkty których nie można dodać do tej potrawy. o restauracji Owoce morza, dodatki mięsne oraz przeróżne warzywa, sprawiają, że pasty nie mogą się znudzić.
Następną charaterystyczną potrawą jest pizza. Wprawdzie nie pochodzi ona z Włoch tylko z Grecji. Kojarzona jest jednakże jako włoskie danie. Prawdziwa włoska pizza to niezbyt grube ciasto oraz mała ilość dodatków. Najprostsza wersja pizzy to margharita z serem. Prawdziwie włoska pizza to rozkosz podniebienia, ale również ogromna ilość kalorii. Nie jest to zatem potrawa dla tych, którzy chca być „fit”.
Włoskie potrawy to coś więcej niż tylko pizza i makaron. To też canelloni, tortellini, minestrone i liczne desery – np. tiramisu czy panna cotta. Będąc we włoskiej restauracji nie można nie skosztować wina czy dojrzałych serów- ricotty, mozarelli oraz pecorino.
Zobacz film